eFORUM

Laman eFORUM diwujudkan sebagai wadah perkongsian pandangan tentang sesuatu isu yang diketengahkan.

Topic: eFORUM

Date 09/09/2013
By Latifah ain binti mohd yusoff
Subject ldp

Salam ustaz,sy nak tanya.LDP -latihan dalam perkhidmatan , kami dpli ( latihan ) telibat @ tidak?

Date 10/09/2013
By Admin
Subject Re: ldp

LDP adalah program sekolah. Apa sahaja program sekolah mesti terlibat sebagai proses pengalaman mengajar dalam LPBS. Akur kepada arahan Guru Besar.

Date 08/09/2013
By Latifah ain binti mohd yusoff
Subject pbs

salam ustaz, sy nak tanye.mengenai lampiran 3,pada tajuk ilmu/ pengetahuan baru melalui kaedah pd item pemerhatian,temu bual dan soal selidik : item ni nak rujuk pada guru @ murid?

Date 08/09/2013
By Admin
Subject Re: pbs

Saya tidak bolek memberikan pandangan tentang tugasan ini kerana ia di bawah bidang kuasa pensyarah major. Jika awak baca betul2 dalam arahan tugasan itu, maka ada klausa tentang peranan pensyarah major dalam tugasan. Pensyarah major yang akan menyemak, berbincang dan memeriksa tugasan ini. Secara profesionalnya begitu bagi mengelakkan percanggahan pendapat yang akan perbezaan pendekatan dan kepentingan. Saya perkara ini jelas dinyatakan, cuma mungkin kefahaman tidak sampai ke situ. Tanggungjawab saya hanya sekadar membantu menyampaikan tugasan kepada anda sekalian.

Date 03/09/2013
By aishah
Subject PBS

Salam ustaz..saya nak tanya mengenai pbs.. sekiranya kami dari sek cina yg tidak mempunyai gpi dan segelintir lagi mempunyai gpi tetapi tidak mempunyai kepakaran dlm bdg kwalan kelas dan kurang mengamalkan kaedah pengajaran yang sepatutnya..bolehkah kami membuat laporan tugasan aktiviti pnp gpi di sekolah yang lain?

Date 02/09/2013
By syukri
Subject tugasan PBS

assalamualaikum ustaz, nk tanya berkenaan tugasan PBS..ramai rakan2 dari IPG lain call ana tnya ada tugasan PBS x dr IPGKSAH.ana jwb x dak sbb x dpt pun lagi...ada ka tugasan tu ustaz?confius...

Date 29/08/2013
By NAJIHAH
Subject interaksi 2014

Salam...ustaz, mohon makluman dr pihak maktab, tahun depan masa cuti sekolah bulan 3(2014), ada interaksi ataupun tak ada?

Date 29/08/2013
By aziz
Subject pengalaman berasaskan sekolah (PBS)

salam ustaz... mohon pencerahan... unit praktikum maklumkan bahawa instrumen utk PBS disediakan oleh penyelaras j-qaf... bile kami boleh dptkn instrumen tersebut? tarikh PBS 2 sept hingga 13 sept... syukran ustaz...

Date 29/08/2013
By admin
Subject Re: pengalaman berasaskan sekolah (PBS)

In syaa Allah akan disampaikan dalam masa terdekat.

Date 30/08/2013
By aziz
Subject Re: Re: pengalaman berasaskan sekolah (PBS)

ok,syukran banyak2 ustaz...

Date 21/08/2013
By aziz
Subject keputusan peperiksaan sem 1 dpli jqaf

salam ustaz...
mohon pencerahan, knp ada perubahan dalam keputusan peperiksaan semerter 1? subjek teknologi pengajaran dan pendidikan jasmani dikeluarkan daripada keputusan... adakah kami perlu ambil lg dua subjek berkenaan pada sem akan dtg?

Date 21/08/2013
By Admin
Subject Re: keputusan peperiksaan sem 1 dpli jqaf

Berdasarkan perbincangan dengan Setiausaha Unit Peperiksaan dan Penilaian dirumuskan bahawa keputusan peperiksaan itu berdasarkan struktur terkini DPLI. Dua mata pelajaran itu telah dibawa ke semester tiga nanti. Namun oleh kerana mata pelajaran itu disempurnakan pada semester satu berdasarkan struktur lama, maka keputusannya akan dimasukkan dalam keputusan semester tiga dan pengajiannya tidak perlu diulang. Hanya keputusan sahaja.

Date 22/08/2013
By aziz
Subject Re: Re: keputusan peperiksaan sem 1 dpli jqaf

ok,syukran ust atas pencerahan... cuma berkenaan dengan struktur terkini DPLI, dr mane sy boleh dapatkannya? atau Struktur DPLI yang ada pada eMODUL itu adalah yang terkini? syukran..

Date 22/08/2013
By Admin
Subject Re: Re: Re: keputusan peperiksaan sem 1 dpli jqaf

26 ogos ni saya ada mesy di ipgkpi, bangi. Insya allah sy akan usahakn utk dpt softcopy utk diupload. Skarang cuma ada hardcopy, itupun tak brapa jelas.

Date 23/08/2013
By aziz
Subject Re: Re: Re: Re: keputusan peperiksaan sem 1 dpli jqaf

ok,syukran banyak2 ustaz... jasamu dikenang...

 

© 2012 All rights reserved.

Make a free websiteWebnode